mrazenebananoverezy2

BANÁNO-KOKOSOVÉ ZMRZLINOVÉ ŘEZY

Téměř každý den mě klienti ve Food Life burcují, ať vymyslím více zmrzlin, protože už jsou přehřátí jak psi s vyplazeným jazykem :-)) Holt parná sezónička je tu, tak co nadělat. Tak když už zmrzlina, tak ne ledajaká – my na ni půjdeme zdravě! :-) Tato je plná proteinů, takže ji můžete mlsat kdykoliv během dne. Do zmrzliny jsem přidala agáve sirup, aby byla sladší – byla pro návštěvu. Podle mě ani to nebylo třeba, byla už tak poměrně sladká. Všichni jí  doma snědli na posezení, takže jsem byla „odsouzená“ připravit hned další várku.

mrazenebananoverezy1

Tip výživového poradce

  1. Zmrzlina se díky bílkovinám hodí více na odpolední svačinu nebo k večeru.
  2. Během dne si můžete zmrzliny také uzobnout, nic tím nezkazíte. Případně uberte z jídla malinko sacharidů.

Zmrzlina a hubnutí

Nejjednodušší a zároveň dietní zmrzlinou je rozšťouchaný banán, který vytvoří požadovanou strukturu krému. Zároveň je dost sladký, takže nemusíte přidávat sladidla navíc. Maximálně stévii nebo jen malinko přírodního sirupu.

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

Tip k receptu

  1. Mlsalové si můžou nízkotučný tvaroh vyměnit za polotučný.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

E (kJ): B (g): S (g): T (g):
Celkem: 700 g = 2779,5 40,4 87,5 19,4
100 g: 100 g = 397,1 5,8 12,5 2,8
1 porce (1/6): 116,67 g = 463,3 6,7 14,6 3,2

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

,

Postup

  • 1. Všechny ingredience kromě hroznů rozmixujeme na jemný krém. Tento krém přendáme do formy, navrch položíme kousky hroznů a zamrazíme. Po vyndání nakrájíme zamrzlou "placku" na úzké řezy.

Be Social

O kuchaři

Iva Veselá

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz