cokoladovypernikarasid1

KAKAOVÝ PERNÍK S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Božský perník s arašídovým máslem a jablíčkem, co lepšího vás může potkat u snídaně nebo svačiny :) Takže si pojďme připravit další skvělý mlsací moučník.

Tip výživového poradce

  1. Snídaně – dejte si 2 kousky a k tomu si určitě přidejte malý kus čerstvého ovoce.
  2. Svačina 1 – vyvážené jídlo, dejte si 1 kousek, pánové mohou 2 kousky.
  3. Svačina 2 – dejte si spíše pro chuť (třeba 1/2 kousku), když vás bude honit mlsná.
  4. Proteiny jsou pečení velmi dobrou ingrediencí. Jednak kvůli obsahu sukralózy, díky které můžete do těsta přidat méně cukru a jednak proto, že pak nejíte buchtu bohatou jen na sacharidy a na tuky.

Čokoládový protein 80%

Na pečení používám protein od Pharmablend 6 HR – jedná se o proteinový koncentrát slazený sukralózou (žádný aspartam či asesulfam K). Složení proteinu je nejen kvalitní micelární kasein, syrovátkový protein a sójový proteinový izolát, ale také sportovci opomíjené glutaminové peptidy. Další výhodou proteinu je obsah lněného semínka, který ocení především ti, kteří mají problémy se zažíváním (sklony k zácpě) anebo sportovci užívající vysoké dávky proteinů, čímž si zažívání zhoršují.

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

pharmablendProtein Pharm Blend 6HR.

Tip k receptu

  1. Naučte se moučníky doplňovat o čerstvé ovoce. V tomto receptu vychází sice na 1 kousek 25 g jablíčka (cca 1/4 jablka), ale pořád lepší než jíst moučník samotný.
  2. Můžete zvolit i jiné příchuťě proteinu – vanilka, belgická čokoláda, jahoda, banán nebo čokoláda de-luxe. Mně se ale nejvíce chuťově osvědčila právě vanilka a čokoláda.
  3. Kypřidla jsem tentokrát použila více, ale zkusila jsem udělat trochu tužší těsto, aby uvnitř bylo dobře propečené a ne tak vlhké. A to se mi naštěstí povedlo.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

E (kJ): B (g): S (g): T (g):
Celkem (bez vody): 910 g = 9520,9 83,2 338,5 67,9
100 g = 1046,3 9,1 37,2 7,5
1 porce (1/12): = 793,4 6,9 28,2 5,7

* Gramáže zahrnují jen suché ingredience bez vody.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Postup

  • 1. Všechny ingredience na perník smícháme v míse a doléváme postupně vodou tak, aby vzniklo středně tuhé vláčné těsto. Dochutíme kořením a stévií, aby bylo příjemně sladké a přidáme kypřidlo.
  • 2. Těsto vylijeme na nepřilnavý plech a pečeme v troubě na 170 °C 35-40 minut.
  • 3. Řezy potřeme arašídovým máslem a podáváme s čerstvým ovocem.

Be Social

O kuchaři

Iva Rychnovská

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz