jahodovocokoladovakase1

KAŠE S JAHODAMI A ČOKOLÁDOU

Konečně se v obchodech objevují normální jahody. Myslím tím ne ty vodou napuštěné, co vypadají jako 3 jahody v 1.
Jupí, jahodová sezóna začíná! :)

Vyzkoušejte mesquite v podobné snídani, tentokrát s tvarohem, borůvkami a slunečnicí: MESQUITE KAŠE

Tip výživového poradce

  1. Snídaně – vyvážené jídlo
  2. Dopolední svačina – uberte sacharidy.

Mesuqite

Mesquite se získává drcením luskovitých plodů stromu zvaného naditec, který pochází z jiho a středoamerické pouště. Předností mesquite je sladivost, vysoký obsah vlákniny, bílkovin (15%), draslíku, vápníku a železa. Mesquite díky vláknině účinně váže toxické látky v těle a podporuje jejich vylučování. Zlepšuje trávení a dráhu plic (dýchací potíže, záněty průdušek, astma). Zajímavostí mesqite je fakt, že zpěvákům přináší jasný a čistý hlas. Mesquite má z nutričního hlediska nízký glykemický index a je bezlepkový.

Včelí pyl

Včelí pyl můžeme právem považovat za dokonalou potravinu, neboť obsahuje životně důležité vitamíny, minerály, enzymy a dokonce i bílkoviny. Právě díky svému bohatému složení se stává stále více populárním. Užívali ho již ve starověkém Egyptě a Číně. Díky svému neobvykle širokému obsahu důležitých živin je dnes rozšířen mezi lidmi všech věkových i společenských skupin – manuálně i duševně pracujících, seniorů, studentů i sportovců. Asi nejdůležitější složkou pylu jsou enzymy. Obsahuje jich přes 5000, mnohonásobně více než jakákoli jiná potravina. Bez enzymů není život možný. Pyl dále obsahuje veškeré vitamíny hlavně skupiny B, C, a 27 minerálů. Nejvíce obsažen je vápník,fosfor, hořčík, měď, železo a zinek. Dále 22 aminokyselin a 15% lecitinu. Rovněž obsahuje až 80% volné kyseliny glutamové. Dávkování: Dospělí 1-2 čajové lžičky denně. Děti od 3 let 1-1 lžičku denně. U alergiků postupně zvyšovat dávku od malého množství. Hmotnost obsahu: 100 g. Ručně baleno s maximální péčí a láskou. Každý si zaslouží být zdravý.

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

vcelipylVčelí pyl v granulkách se v kefíru hezky rozpustí.

Tip k receptu

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

E (kJ): B (g): S (g): T (g):
Celkem: 470 g = 1351,6 10,7 48,6 9,8
100 g = 287,6 2,3 10,3 2,1

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Postup

  • 1. Do misky nalijeme kefírové mléko, přidáme vločky, otruby, mesquite a včelí pyl. Navrch položíme plátky jahod, nasekanou hořkou čokoládu a přelijeme trochou agávového sirupu.

Be Social

O kuchaři

Iva Veselá

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz