korenicismes1

KOŘENÍ NA KUŘE

Kolikrát když pročítám složení „obchodových“ kořenících směsí, tak se mi ty mišmaše nechce ani kupovat. Spoustu soli, glutamátů a chuťově nic moc. Naučila jsem se připravit si kořenící směsi z jednodruhového koření. Mám tak možnost koupit si kvalitní koření a výsledná chuť je pak úplně jiná. Základem této směsi je himalájská sůl a italský nádech jí dodává šalvěj.
korenicismes2

korenicismes3 Výsledek párminutového tlučení v hmoždíři.

Tip výživového poradce

  1. Nebojte se nakupovat jednodruhová koření, se kterými třeba nemáte zkušenosti. Uvidíte, že každé je upotřebitelné a jídlu dodají netradiční chuť.
  2. Při koupi soli sledujte obsah minerálů. Každá sůl, i ta nejobyčejnější, by tyto údaje měla mít na obalu uvedené.

Himalájská sůl:

Himalájská sůl je typická pro svou růžovou barvu, kterou jí dodává vysoký obsah železa. Je bohatá na minerální látky a svou chutí je na rozdíl od mořské soli výraznější a pokrmům dodá lahodou chuť. Dnes himalájskou sůl už běžně zakoupíte v obchodech zdravé výživy. Finančně vás to nijak nezruinuje, půl kila stojí pár desítek korun.

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

Himalájská sůlHimalájská sůl má moc pěknou růžovou barvu.

 

Tip k receptu

Kam na jednodruhové koření

Jedno z nejlepších koření podle mě má firma Sonnentor. Je sice dražší, ale kvalita je poznat na první pohled i chuť.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Postup

  • 1. Himalájskou sůl a kuličky nového koření rozdrtíme v hmoždíři a pak přidáme další ingredience. Kořenící směs přendáme do kořenky.

Be Social

O kuchaři

Iva Veselá

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz