ledovydezert1

BORŮVKOVÉ TIRAMISU

Ledový dezert je obměnou receptu na Ledový jogurt. Tento dezert jsem snědla téměř vzápětí po 3-hodinovém cyklovýletu. V mém případě mi skvěle posloužil na doplnění sacharidů v podobě rychlejších cukrů. Do dezertu můžete dát sypané müsli, já jsem použila DIY Maxi müsli (Alnatura). Piškotky jsem dala celozrnné – Domácí celozrnné piškoty, které při nejhorším můžete vyměnit za bílé.

Zchlaďte se v létě a vyzkoušejte skvělou ZMRZLINU ZA 1 MINUTU!

ledovydezert2V horkých dnech je ledový dezert výborným osvěžením.

ledovydezert51

Tip výživového poradce

  1. Namísto celozrnných piškotů můžete použít bílé piškoty, dezert bude obsahovat více cukru a bude mít vyšší glykemický index (před zátěží to nevadí).
  2. Snídaně – do dezertu přidejte ještě sacharidy (např. vločky) a tuky (trochu ořechů nebo semínek).
  3. Odpolední svačina – můžete nechat tak, jak je

Tip k receptu

Mražené ovoce jako dietní mlsání

  1. Borůvky můžete vyměnit za jiné mražené ovoce.
  2. Pokud chcete návštěvu více rozmazlit, tak pro krémovější chuť použijte polotučný tvaroh, který rozřeďte trochou mléka.
  3. Ledový dezert je osvěžující a přitom dietní. Při hezké úpravě jím rozhodně neurazíte ani návštěvu. Naopak bude ráda, že odejde od vás s lehkým žaludkem.

Mražené ovoce

Mražené ovoce považuji jeden ze skvělých nápadů, jak vyřešit mlsání a chutě na nanuka Udělejte si zásoby mraženého ovoce (borůvky, maliny, jahody) a po létě budete děkovat za takové zlaté zamražené zásoby.

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

E (kJ): B (g): S (g): T (g):
Celkem: 800 g = 3857,6 51,9 117,1 27,5
100 g: = 482,2 6,5 14,6 3,4
1 porce: 200,0 g = 964,4 13,0 29,3 6,9

*Gramáže a nutriční hodnoty ingrediencí jsou před kuchyňskou úpravou.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

ledovydezert5 (426x640)

Postup

  • 1. Jogurt smícháme s tvarohem, podle potřeby zředíme trochou vody, přidáme nakrájené ovoce, osladíme javorovým sirupem a stévií. Umixujeme dohladka, aby vznikl ovocný tvaroh.
  • 2. Na dno misky (mističek) dáme ovocný tvaroh, do něho natlačíme piškoty namočené v espressu a amarettu, aby zvlhly, posypeme částí borůvek a částí müsli a zalijeme zbytkem tvarohu. Dezert posypeme zbytkem müsli, mraženými borůvkami a kokosem.

Be Social

O kuchaři

Iva Veselá

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz