pecenykraliknacibuliacesneku1

KRÁLÍK PEČENÝ NA ČESNEKU A CIBULI

Pečeného králíka můžete připravit třeba na nedělní oběd (jako ve Slunce seno, dokud se vám nepřejí). Oceníte chuť máslového výpeku a dušené kapusty s mrkví, která má velmi lahodnou chuť a ozvláštní „obyčejného králíka“.

Tip výživového poradce

  1. Pokud si z pekáčku vezmete jen králičí stehno bez výpeku, ušetříte tak několik gramů tuků.

Co s výpekem z masa:

Já vím, odolat slanému výpeku nejde, navíc když v něm je máslo a úžasná masová chuť králíka. Proto si ho dopřejte, v receptu jsem s tím počítala. Pokud z pekáčku vyberete spíše cibuli s česnekem, výrazně můžete snížit množství tuku v jídle. Nechám to tedy na vás :)

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

Tip k receptu

Králík bez zeleniny nezůstane

Zelenina je v jídle zastoupená v bramborách, kapustě, cibuli a mrkvi. Sníte jí na porci minimálně 300 g. Ano, brambory se také počítají.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

,

Postup

  • 1. Králíka očistíme, vložíme na pekáč, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na kolečka a plátky česneku.
  • 2. Pečeme 2 h pečení na 250 °C pod alobalem. Pak alobal odkryjeme, přidáme k masu máslo, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme dopéct bez alobalu, až stehna zčervenají.
  • 3. Králíka podáváme s dušenou kapustou s mrkví a vařenými brambory.

Be Social

O kuchaři

Iva Veselá

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz