• valasskakyskaspohankou1
  • valasskakyskaspohankou2
  • valasskakyskaspohankou3

POHANKA S KYŠKOU A OVOCEM

Miluji jídla na Moravě, když si je připravuji do staročeského keramického nádobí, velkých hrnků a prostě nádobí, které byste si do Prahy do moderního bytu jen tak nepořídili. Nevím, jestli si pak užívám více jídlo nebo tu krásnou atmosféru snídaně na terase s pohledem na trávu, stromy a kopce.

valasskakyska2Med, javorový sirup nebo agávový sirup – k oslazení stačí jen lžička.

Tip výživového poradce

Zakysané mléčné výrobky

  1. Jogurty a výrobky s laktobacily a ABT kulturami, jsou vhodné k posílení střevní mikroflóry a celkové imunity, po léčbě antibiotiky, působí proti kvasinkovým infekcím a pomáhají předcházet zánětlivým onemocněním (močové cesty atd.)
  2. Pokud se vám jedná o preventivní využití, vyplatí se jejich pravidelná konzumace.

Co je kyška?

Kyška je kysaný produkt z mléka obsahující bakterie mléčného kysání a ABT kultury – Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus. 

Iva Veselá, výživový poradce Food Life

Tip k receptu

  1. Kyšku můžete nahradit i jiným zakysaným produktem (kefír, acidofilní mléko).
  2. Hlídejte si obsah tuku kyšky – nejlépe do 3 %/100 g.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

E (kJ): B (g): S (g): T (g):
Celkem: 385 g = 1454,5 12,4 43,6 12,0
100 g = 377,8 3,2 11,3 3,1

*Gramáže a nutriční hodnoty ingrediencí jsou před kuchyňskou úpravou.

 

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

,

valasskakyskaspohankou2 (640x426)

Postup

  • 1. Kyšku s kokosem a pohankou smícháme a můžeme nechat přes noc v lednici změknout. Do kyšky nakrájíme ovoce, posypeme nakrájeným ovocem a polijeme medem.

Be Social

O kuchaři

Iva Rychnovská

Výživový poradce a sportovní dietolog, autorka Zdravé kuchyně, zakladatelka výživové poradny Food Life - www.food-life.cz